Idag hände en rolig sak. Jag var ute och körde bil på väg till affären. Låg i laglig hastighet och lyssnade på radio när jag blev omkörd av ett fordon som mer påminde om en high tec epatraktor i snygg design. Då jag blev nyfiken på vilket fordon det var så ökade jag farten och körde ikapp fordonet som 2 minuter senare visade sig vara en mindre bil. Bilen skulle till samma mataffär som jag så jag parkerade jämte den.

När killen som ägde bilen hade klivit ut och äntrat affären gick jag själv ut för att betrakta bilen. Det visade sig att det var en tuffare variant av mopedbil. Svart, nytvättad och verkligen snyggt utrustad med både aluminiumfälgar och måsvinge.

Just som jag kikade in i mopedbilens fönster hörde jag någon säga. -Gillar du det du ser? Pinsamt nog var ägaren uppenbarligen tillbaka. Jag sa -Ja verkligen. Vad är detta för modell och vart har du köpt den? Den trevliga killen sa att han köpt den på Mopedbilar i Borås för bara några veckor sedan och att mopedbilen var av märket Aixam. Hade jag bara haft 30 minuter över så skulle jag åkt ut till Målsryd där mopedbilarna finns, men nu hade jag en middag att passa tiden till… Det får bli en helgutflykt nu istället tillsammans med barnen.

Verkligen roligt med alternativa bilar som både verkar vara av hög kvalitet och väldigt ekonomiska att transportera sig i. Det är bara att börja spara så att man får råd att ge bort en till sina barn om några år, om inga nya småbilsmodeller dykt upp då förstås.